Kiireisenä on tämä (vuoden paras aika) syksykin meidät pitänyt. Paljon on iloa ja surua ollut. Nilla vanhuksesta jouduttiin luopumaan vanhuuden tuomien vaivojen vuoksi. Nyt hän on kivuton ja vaivaton. Kuva Nillasta viime syksynä. Nyt kun katsoo kuvaa ja muistaa Nillan viimeisinä aikona, niin kylläpä oli paljon vanhentunut vuodessa. Raskas, mutta hyvä päätös oli päästää lempeästi hänet pois. 

IMG_7508.jpg

Mikäs meitä sitten on pitänyt kiireisenä tämä(kin) syksyn. No, metsästyskauden käynnistyminen tietenkin. Nyt kun emännälläkin on kiväärille lupa ja karhumerkki ammuttu, niin illat meneekin sitten sujuvasti peurapassissa. Isännällähän mennyt samoissa merkeissä + hirvijahdisssa jo aiemmat syksyt. Kaatojakin ollaan jo hyvin saatu tälle syksylle. Doriskin pääsi jo yhdelle käytännön jäljelle, kun yhdellä paikallisella metsästäjällä oli luoti raapaissut peuraa ja elukka meni menojaan. Hyvin Doris jäljestikin, mutta ilmeisesti oli vain lihasraapaisu kun verijälki loppui ja Doriksen mielenkiinto myös.

Tämän syksyn myötä on Siirikin saanut tutustua niin pienempään kuin suurempaankin riistaan. Kovin kiinostuneena ja pelottomasti tutkii pihassa olleet linnut, ketut, peurat ja kauriit. Kovin suurena aarteena pitää jopa tuota fasanin siipeä, mutta peuran reisiluusta murahteli jopa emännällekin. Tästä asiasta "keskustelimme" Siirin kanssa vähän totisemmin ja pidempään. 

IMG_7534.jpg

Siirille on tehty syksyn aikana pari kertaa lyhyt L-muotoinen verijälki. Oikein positiivisesti yllättynyt sen jälkitarkasta työskentelystä. Katsotaan seuraako äipän "jälkiä" ja saadaanko hänestä seuraava jälkikoira. 

dana%20%26%20fasu.jpg

Danakin on päässyt syksyn aikana muutaman kerran oikeisiin töihin noutajan ominaisuudessa. Sorsastamaan ei olla ehditty, mutta muutaman kerran fasaanijahdissa sentään käytiin ja ehkä vieläkin ehditään käydä. Dana niin loistavasti nostaa fasaanit pellosta ja sitten noutaa. 

syksy.jpg

Tässäpä näitä meidän kuulumisia taas. Ainiin, melkein unohdin kertoa, että Aida ja Martta ovat käyneet lonkka- , kyynär- ja selkäkuvilla 1.11. Kennelliitolta ei vielä vastauksia ole tullut (jota suuresti ihmettelen kun lähetteet /lausunnot oli valmiiksi tilattu/maksettu), mutta toivottavasti saadaan huomenna tietää.