Tämän pentutohinan keskellä ollaan sentään hieman ehditty toisiakin koiria harrastuttaa ja treenata. Aida on edistynyt treeneissä hienosti. Kaikki alo-luokan liikkeet tehnyt muutamina treenikertoina oikein mallikkaasti ja innolla. Vienti, jossa aiemmin "häröillyt" kaikkein eniten, on nyt sujunut oikein mallikkaasti ja veneen köyttäkään ei ole nyt sylkenyt liian aikaisin, eli hyvältä näyttää (tällä hetkellä).

Danan "heikoin lenkki" liikkeistä ollut myös tämä vienti, kuten suurimmalla osalla koirista. No, nyt on Danakin hoksannut jutun juonen ja treeneissä viennit olleet oikein varmoja ja lähdöt rannasta suorastaan räjähtäviä, kuten sen lähdöt veteen yleensäkin. Muissa liikkeissä ei Danan kohdalla ole ollut koskaan mitään ongelmaa, kunnes....

Ilmoitin Danan Salossa 17.6.18  pidettävään vepe-kokeeseen alo-luokkaan ja saimme paikan. Jännitin tietenkin eniten tuon vienti-liikkeen onnistumista. Eka liike; veneestä hyppy / rantaan uiminen 25 p., toinen liike; esineen vieminen veneeseen    25 p. (koiruli lähti yhdellä käskyllä "rakettina" tuomaan esinettä mammalle veneeseen, olin niin innoissani), kolmas liike;veneen nouto 25p., mutta sitten neljäs liike; hukkuvan noutaminen rantaan...koira lähti normaaliin tapaansa innolla hakemaan hukkuvaa, otti hukkuvan patukasta kiinni ja kääntyi oikealle, jolloin vasen tassu nousi hukkuvan käden ja patukan väliin. Dana yritti vielä sitkeästi uida kolmella jalalla ja vetää isoa miestä mukana. Sen pää kävi pari kertaa veden alla ja tottakai sen oli luovutettava ja se ui rantaan ilman "hukkuvaa", eli 0 p. Ja tuloksena 75/100p. ALO3.

Tämän kokeen jälkeen Danan treenit menneet oikein loistavasti. Hukkuvaa hakiessa se on aina kääntynyt vasemmalle, eikä mitään ongelmaa ole ollut missään liikkeissä. 

Ilmoitin sitten Danan toiseen kokeeseen, joka pidettiin Ruskolla eilen (27.6.) iltakokeena. Eka liike odotetusti 25p., toinen liike, eli vienti meni sitten ihan reisille. Dana otti vientiesineen oikein tomerasti (kuten yleensäkin) ja lähti kiipeilemään sen kanssa rantakivikoille ja välillä kävi esittelemässä sitä tuomarillekin. Vasta kolmannella lähetyksellä lähti sitten tuomaan sitä veneelle. Käskyjähän sille tuli sitten huudeltua niin veneestä kuin rannaltakin :( ja pisteet sitä mukaan ropisivat pois eli liikkeestä vain 9p., onneksi sentään kolmannesta ja neljännestä sai sitten täydet 25p. Lopputulos 81/100p ALO2. 

Tästä sitten taas jatketaan kohti uusia koitoksia :D